Vadász, horgász és fegyvervásár

Vadhoff - Sajtótájékoztató a Ginkgo Hotelben

Július 24-én sajtótájékoztatót tartottunk a Ginkgo Hotelben. A Rádió7 és a promenad.hu is beszámolt az eseményről, ahol egy különleges meglepetésben is részesültek a média képviselői, hiszen a Fourtissimo együttes mini-koncertet adott a résztvevők nagy örömére. A sajtótájékoztatón többek között az is kiderült, hogy   fácánkopasztás, halpucoló verseny, izgalmas családi programok, koncert, bemutatók, főzőverseny is lesz az idei Vadhoff Vadász- Horgászfelszerelés és Fegyver Vásárban. Olvassák el a promenad.hu hosszabb beszámolóját.

            
„Az idei program a vadászat és a ló köré épül”- mondta a II. Vadhoff Vadász-Horgász Felszerelés és Fegyvervásár programjait felvonultató sajtótájékoztatón Mészáros György, szervező. Elmondta, a vadászat jövője a szakember gárda által biztosított. Világhírűek a magyar vadászok. Hagyományokra alapul az idei konferencia, amelyen a mezei vadkár, a gazdák és a vadászok között felmerülő örökös probléma lesz az egyik fő téma.
A konferencián begyűjtött tapasztalatokat a törvényalkotásban is hasznosíthatják. Bemutatják a vadfajokat, a fácán egyetlen vadászható alfaját. A magyar horgászatot is be szeretnék mutatni –hangzott el.


Oláh Csaba Vadászati Kulturális Egyesület elnöke elmondta, számos rendezvény támogatója, szervezője, így ennek a rendezvénynek is. A vadászat és a ló tematikában pályázatot is hirdettek, a Vadhoff kiállítás keretében is bemutatják a munkákat, Vásárhelyen. Több mint 120 alkotó vesz részt a pályázatban.


Kucsora István, a Kéktói Ménes tulajdonosa elmondta, ők is bekapcsolódnak a rendezvénybe. Különböző izgalmas, családi programok is szerveznek. Lesz fogathajtásban, akadályhajtás versenyszám is.

Eppel János, kinológus elmondta, bemutatják a vadászkutyákat a kiállításon. Közöttük, a magyar vizslát is, ami, ugyan nemzeti kincsünk, szerinte mégis méltatlanul kevés figyelmet kap. Vadászkutya nélkül nincs vadgazdálkodás - mondta. Naponta különböző kutyafajtákat mutatnak be. A fajták közül az agár, vizsla, retriver, tacskó, kopó vonul fel.Augusztus 30-án, szombaton főzőverseny lesz, amely a vadételek elkészítését mutatják be. Ótott Mariann, Alföldfeszt részéről elmondta, a gasztronómia is szerepet kap. 5 kategória lesz főzőverseny. Az ételeket szakmai zsűri értékeli, Frank Sándor Venez-díjas mesterszakács is tagja lesz. Augusztus 8-ig lehet jelentkezni.

Lipp Adrienn lesz a Vadhoff háziasszonya, aki a nemzetközi Szaffariklub alelnöke. A vadászat, a vad iránti tiszteletről, vadállomány gondozásáról szól. Szeretné, ha ez az életforma, ahogyan ő nevezte, másokra is átragadna.

Forrás: Promenad.hu

            
         


« vissza
MÉDIAPARTNEREK

Hazai Vadász Rádió 7 Promenád.hu Szuperpress Erdő Mező Online Alkony Vadászmagazin Lovasok.hu Vadászati Információs Portál Kroc Kft. Tourinform Programturizmus Irány Magyarország

Vadász, horgász és fegyvervásár
Vadász, horgász és fegyvervásár